Voorbeelden publicaties

Project Vitaal Vogelenzang

Diverse partijen zitten om de tafel om bestaande initiatieven met elkaar te verbinden en nieuwe te bedenken.
Met één gezamelijk doel: een vitaler dorpsleven.

BEE-magazine nummer 07

Gezin op reis

Met hun twee jonge zonen woonden Nienke Beintema en Teun Baarspul een half jaar in Canada. Ze vonden het daar prachtig, maar ook thuis in Vogelenzang is het leven mooi. Een kleine vergelijking…

BEE-magazine nummer 08

Een druppel kunst is beter dan een zee van weten

– Dag Hammarskjöld – voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties

BEE-magazine nummer 09 – Openingsspread

Uilen

We horen het allemaal weleens, in de nachtelijke stilte: het spookachtige ‘OEHOEHOE…’ van een uil. Maar is het een bosuil, een kerkuil of een ransuil? Tijd om met een boswachter op zoek te gaan naar de wijze uilen van Bloemendaal.

BEE-magazine nummer 09

Over gitzwart en glimmend goud

Het geheim van de lijstenmaker

Op de drempel van Bloemendaal worden schilderijlijsten met de hand gemaakt en gerestaureerd. Nationale en internationale musea zijn klant bij Guy Sainthill, een vermaard vergulder – en kritisch vakman die niemand naar de mond praat. De lijst komt altijd op de eerste plaats.

BEE-magazine nummer 10

Ochtendgloren aan het wed

Zo meteen komen de zwemmers, vroege vogels uit de buurt, en de hardlopers. Zij zijn allang weer weg als de eerste gezinnen hun tassen neerploffen bij het water. Vanmiddag gonst het van de kinderstemmen. Her en der liggen groepjes middelbare scholieren – geen zin om helemaal naar het strand te fietsen en hier kom je altijd bekenden tegen. Maar nu heeft de natuur nog even het rijk alleen.

BEE-magazine nummer 11

In de buurtbus

Slow reizen in eigen dorp

Zes dagen per week rijdt lijn 481 ieder uur van Santpoort-Noord naar Overveen, en terug. Het lijkt een gewoon Connexxion-busje, maar achter het stuur zit steevast een vrijwilliger. B. ging mee om te kijken wie er zoal instapt.

BEE-magazine nummer 12

error: Deze foto is beschermd !!